CARTIERUL COPILARIEI 3   10 comments


Fragment din nuvela „Cartierul copilariei”

Mai incolo de curtea mea se afla curtea parintilor invatatoarei mele, era o curte lunga care tinea ca-m trei numere de strada. Aveau in curte multe pasari domestice, rate salbatice, pauni, fazani, cocosei pitici, intru-n cuvint o adevarata gradina zoo. Tatal doamnei invatatoare se ocupa cu studiul acestor pasari fiind profesor de zoologie. Ceilalti vecini de pe strada erau mai in virsta, se bucurau de noi ca eram in permanenta pe strada si puteam sa-i servim cu mici cumparaturi de la alimentara lui Oproiu s-au de la debitul de ziare si tigari din coltul strazii linga cinematograful Bucegi. Eu aveam noroc la lectii cu fetele mai mari de pe strada mea, ele ma ajutau sa -mi fac temele si ma indrumau in scrierea caligrafica care era de baza in clasele primare. Scriam cu tocul si penita mazgalindune de cerneala din cap pina in picioare, nu ca am fii scris cu aceste parti ale corpului, datorita neatentiei s-au a capacului de la calimara cu cerneala care adesea era nestrins. jocurile copilariei din cartier erau: ulii si porumbeii , sotronul, volei cu fel de fel de mingi sparte si bineinteles capacele de bere  care erau colectionate de la restaorantul Pacii situat aproape de podul Basarab. De adunat le stringeam repede de prin frapiere, invatasem sa le punem pe linia de tranvai pentru a fii indreptate si aplatizate. Sa stiti ca aveam ciocan acasa dar de multe ori cind il foloseam ne zdrobeam si degetele cu care tineam capacele pentru indreptare, era ceva normal sa avem mereu degetele unflate si cu miinile pline de vinataii. Frumoasa e copilaria, dar a trecut cam repede pe linga mine, totusi am reusit sa retin multe amintiri frumoase prin care am trecut.

 

Mai gasiti postari interesante la:  gânguritu, meşterul manole, teo negură, luna pătrată, cristi, Lily, Stefania, Virusverbalis, Lotusull, Flo, Indrasniti sa visati, Tiberiu Orasanu, Calin, dictatura justitiei, mostenitorul, Diana Emma, Coltul romantic, Luminta de la capat, Matinale, Pandhora, Mitzaabiciclista, macanta.

Posted 27 decembrie 2011 by pisicaru in Uncategorized

10 responses to “CARTIERUL COPILARIEI 3

Subscribe to comments with RSS.

  1. Amintiri frumoase si amuzante aveti ! 🙂

    O zi cat mai frumoasa va doresc ! 🙂

  2. Multumesc pentru vizita si pentru urare.

  3. Pingback: topul anului (3) – muzică europeană « Colţu' cu muzică

  4. Totul trece repede. Prea repede parcă. Şi cu cât ne îndepărtăm mai tare de anumite perioade ale vieţii, parcă mai mult am vrea să apropiem, totuşi, de ele 😉

  5. Pingback: topul anului (5) – “vechituri” « Colţu' cu muzică

  6. Pingback: topul anului – finala « Colţu' cu muzică

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: