CARTIERUL COPILARIEI   9 comments


Fragment din nuvela ” Cartierul copilariei”

Noi copii de muncitori eram fericiti cind primeam cite un leu ca sa ne luam bomboane s-au biscuiti popular, ca sa nu mai zic eugenia singura fata care o puteam cumpara cu saizeci de bani de la cofetaria din colt de linga cinematograf. Prajituri primeam doar cind era ziua de chenzin-a  parintilor, atunci primeam cite zece lei si dadeam fuga la colt la cofetarie de unde cumparam sase prajituri de un leu si cinzeci de bani raminindune si bani de bomboane. Cumparam amandine moscovei cartofi din cind in cind mai nimeream si cite o savarina.Vad ca mai am inca memoria buna a preturilor din vremurile trecute si nu am uitat de delicatesele copilariei. In fine acesta era cartierul in care mi-am petrecut primi zece ani din viata, cu speranta ca voi putea sa ajung cineva in aceasta lume desarta plina de minciuna si de rautate.  Speranta a fost desarta ca-ci cred ca nu am ajuns ceva mai mult decit un simplu muritor care a trecut prin aceste vremuri comuniste pline de framintari. Mai deunazii am citit intr-o carte ca suma gindurilor noastre duce la framintari si necazuri. Cica in momentul in care mintea lucreaza la ginduri, atunci eul tau lucreaza negativ gindurile inlantuite ducind la necazuri.Te scoli de dimineata si incep gindurile, ce maninci astazi? ce faci astazi ca nu mai ai bani? ce sa fac diseara ca nu mai pot lucra? in fine se pare ca gindurile aduc rautate negativa, pentru ca: niciodata bucuria nu este trcuta in gindurile mele decit la modul trecut.

Va urma.

Mai gasiti postari interesante la:  gânguritu, meşterul manole, teo negură, luna pătrată, cristi, Lily, Stefania, Virusverbalis, Lotusull, Flo, Indrasniti sa visati, Tiberiu Orasanu, Calin, luminita de la capat, dictatura justitiei, mostenitorul, Diana Emma, Coltul romantic, Luminta de la capat, Matinale, Pandhora, Mitzaabiciclista,

Reclame

Posted 29 noiembrie 2011 by pisicaru in Uncategorized

9 responses to “CARTIERUL COPILARIEI

Subscribe to comments with RSS.

 1. Sunt un om foarte simplu. Si mi se mai intampla uneori sa mananc eugenii. Chiar sunt bune 🙂
  Incerc sa ma detasez de gandurile ingrijoratoare si sa ma bucur de momentul eugeniei. In fond, sunt oameni ce nu si-o permit nici pe acestea.
  Si ma bucur ca inca ma mai pot bucura de toate nimicurile frumoase ce invariabil, viata ni le aduce in fata.

 2. ” cu speranta ca voi putea sa ajung cineva in aceasta lume …” – Ati ajuns deja, un om demn, onest si sincer, asta am dedus eu… restul( functiile) sunt detalii.

  O seara minunata va doresc pisicaru! 🙂

 3. Pingback: Colţul romantic – 5 « Colţu' cu muzică

 4. Pingback: Colţul cu vechituri – 5 « Colţu' cu muzică

 5. Pingback: Luminile s-au aprins! « despre mine……despre altii

 6. De ce gândurile bune sunt doar la trecut ?
  Există pe lumea aceasta atâtea lucruri frumoase.

 7. Multumesc pentru frumoasa melodie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: